Fisksoppa
Heh, det händer sällan att jag kommer ihåg att fota maten alltså. Katastrofbild alltså och inte helt passande här.
Ursprungsreceptet kommer från Billiga veckan-tidningen.
2 pers
Starta ugnen.
Skala morötter och skär dem i tunna skivor.
Tärna tomaterna.
Fräs morötter och lökpulver i oljan i en gryta i 2 min.
Tillsätt toamt, paprikapulver och timjan och fräs i 3 minuter till.
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen.
Koka på svag värme under lock i 10 min.
Sätt bröden i ugnen.
Ta från spisen och mixa med en stavmixer.
Ställ tillbaka på spisen och lägg i fisken. Koka i ca 5 min.
Salta och peppra.
Sådärja.
Ursprungsreceptet kommer från Billiga veckan-tidningen.
2 pers
- 180 g lax
- i tsk lökpulver
- 1 ½ morot
- 2 tomater
- 2,5 msk solrosolja
- 1 tsk paprikapulver
- 3/4 tsk timjan
- 7,5 dl vatten + en fiskbuljongtärning
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 örtbaguette
Starta ugnen.
Skala morötter och skär dem i tunna skivor.
Tärna tomaterna.
Fräs morötter och lökpulver i oljan i en gryta i 2 min.
Tillsätt toamt, paprikapulver och timjan och fräs i 3 minuter till.
Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen.
Koka på svag värme under lock i 10 min.
Sätt bröden i ugnen.
Ta från spisen och mixa med en stavmixer.
Ställ tillbaka på spisen och lägg i fisken. Koka i ca 5 min.
Salta och peppra.
Sådärja.
Kommentarer
Trackback