Stekt ris med tonfisk
Ursprungligt recept finns i Billiga Veckan.
3 dl basmatiris
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
2 tsk sambal oelek
2 burkar tonfisk
2 ägg
Koka riset.
Skärpaprikan i bitar.
Hacka vitlöken.
Stek vitlök, paprika, lökpulver och sambal oelek 4 min på hög värme.
Vispa äggen.
Stek äggen lite i samma stekpanna du använde till paprikablandningen. Blanda ner riset och stek en kort stund till.
Blanda i tonfisk och paprikablandningen.
Servera med sallad, bröd och sweet chilisås.
Jag tyckte det var relativt gott. De andra tyckte det var mycket gott.
Till efterrätt hade vi vegansk chokladpudding med tofuglass (smakade kola mer än vanilj?)
3 dl basmatiris
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
2 tsk sambal oelek
2 burkar tonfisk
2 ägg
Koka riset.
Skärpaprikan i bitar.
Hacka vitlöken.
Stek vitlök, paprika, lökpulver och sambal oelek 4 min på hög värme.
Vispa äggen.
Stek äggen lite i samma stekpanna du använde till paprikablandningen. Blanda ner riset och stek en kort stund till.
Blanda i tonfisk och paprikablandningen.
Servera med sallad, bröd och sweet chilisås.
Jag tyckte det var relativt gott. De andra tyckte det var mycket gott.
Till efterrätt hade vi vegansk chokladpudding med tofuglass (smakade kola mer än vanilj?)
Kommentarer
Trackback