Röd Curry
För personer som gillar stark mat.

Fräs currypaste i olja. Rör ordentligt, annars kommer det bränna fast.
Lägg i grönsakerna. Pressa i vitlöken.
Häll i koksmjölk, socker och fisksås.
Lägg i quorn/tofu och låt koka 10 - 15 minuter. Tillsätt limejuicen.
Servera med basilikablad, lime i klyftor och ris. Lite crème fraiche eller gräddfil till sitter inte heller helt fel.

- 4 quornfiléer (eller tofu, men det finns inte i vår byaffär)
- 2 villöksklyftor
- 1 liten aubergine
- 150 - 200 gram morötter
- 1 msk red curry paste (gillar du stark mat tar du 2 msk istället)
- 2 msk olja att steka i
- 1 burk lättkokosmjölk (400 g)
- 2 ½ msk asiatisk fisksås
- 1 msk farinsocker
- 1 msk limejuice
Fräs currypaste i olja. Rör ordentligt, annars kommer det bränna fast.
Lägg i grönsakerna. Pressa i vitlöken.
Häll i koksmjölk, socker och fisksås.
Lägg i quorn/tofu och låt koka 10 - 15 minuter. Tillsätt limejuicen.
Servera med basilikablad, lime i klyftor och ris. Lite crème fraiche eller gräddfil till sitter inte heller helt fel.
Kommentarer
Trackback