Kringlor
Här får ni ett recept på kringlor. Muscovadosockret kan jag ge fler exempel på användningsområden senare. Det är ett sorts socker som påminner om farinsocker, men det smakar lite lakrits.
Ca 18 st
· 4 ägg
· 1 dl socker
· 150 g smör
· 3 msk vaniljsocker eller 3 msk muscovadosocker
· 4 dl vetemjöl
· pärlsocker
1. Starta ugnen på 200°C.
2. Koka 2 av äggen. De ska bli hårdkokta så koka dem 8 minuter.
3. Ta ur gulorna ur de kokta äggen och lägg i en bunke. Mosa dem noga.
4. Blanda i gulorna från de andra två äggen. Spara vitorna till senare. Blanda även i socker, smaksättningen och smöret. Blanda noga. Är smöret rumsvarmt och delat i bitar går det bra att använda en visp.
5. Blanda i mjölet.
6. Rulla ut degen till smala längder och forma sedan kringlor av dem och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
7. Pensla med äggvitan och strö på lite pärlsocker.
8. Sätt in i ugnen i 10 minuter.