Tomat och bön gratäng med quorn

Igår kom några av mina klasskompisar hem till mig för att äta middag o sånt. Jag hade tänkt bjuda på det som rubriken säger, men så blev inte fallet av diverse anledningar. Istället blev det lasagne. Men IDAG däremot åt vi detta. Jag tyckte inte det var gott, men min pojkvän och min mormor tyckte tydligen det så jag lägger upp receptet i alla fall!

till 3 pers behövs:
  • 5 tomater
  • ett halvt paket haricots verts (man kan ta så många man tycker det får plats)
  • 300 g quornbitar
  • 1 tsk vitlökskrydda
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk lökpulver
  • salt och peppar
  • ½dl riven ost
servera med potatis, gärna pressad

Koka bönorna (3 minuter). Under tiden kan du steka quornbitarna med vitlökskryddan i ett stort stekjärn. precis innan bönorna blir klara doppar du ner tomaterna en liten stund i det kokande vattnet.

Häll av vattnet från bönorna och skala tomaterna. Hacka tomaterna och ta upp quornbitarna från stekpannan. lägg i tomatkrosset, kryddorna och bönorna och stek tills det inte är så mycket vatten kvar i pannan.

Lägg allt (quornbitar och grönsaker) i en ugnsform och lägg den rivna osten över. Sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills osten fått fin färg. Ta ut och servera varm tillsammans med potatisen!



"Subway" cookies

Innan det nya året, med alla nyårslöften om hälsosam mat, är det bäst att frossa lite. Jag har ganska många recept på kakor på lager. Här kommer det första!

Dessa kakorna smakar ungefär som kakorna man kan köpa på Subway. Lyckas man kan man säkert även få dem att se ut som dem! Jag älskar dem, men ät upp dem inom en vecka, annars blir de stenhårda.


Ca 8 st

·         2 dl mjöl

·         2 dl socker

·         150 g smör

·         3 msk kakao (om man inte vill ha "vita" kakor, då kan man lägga i 2 tsk vaniljsocker istället)

Valbara ingredienser (välj själv hur mycket du vill lägga i)

·         Vit choklad

·         Chokladlinser

·         Cashewnötter

 

1.       Sätt ugnen på 200°C.

2.       Blanda alla ingredienser i en skål (inklusive valbara ingredienser)

3.       Gör 8 kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för nära varandra, de flyter ut ganska mycket.

4.       Grädda ca 10 min, de ska vara ganska kletiga när du tar ut dem.

 

Kaka


Ett projektarbete.

Hej! Detta är mitt projektarbete. Jag heter Johanna och läser samhällsprogrammet på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium. Och jag är vegetarian.

Den här bloggen kommer att handla om mat, kakor, godis samt kanske lite träning. Jag är demivegetarian, vilket innebär att jag äter fisk, mjölkprodukter och ägg. Jag sitter alltså inte och äter halm och bönor varje dag. Jag är inte heller undernärd eller lider av näringsbrist. Dessutom är jag relativt lik alla andra. Med det vill jag säga att alla kan äta vegetariskt, och bör göra det åtminstone en dag i veckan.

Detta var en kort presentation av bloggen, hoppas ni kommer uppskatta den! Header och sånt trams fixas i sinom tid när jag blivit lite mer tekniskt kompetent (eller fått hjälp!). Ha det fint!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0